Neumann János Egyetem
Könyvtár és Információs Központ
Könyvajánló

Táplálkozásmarketing

Szakály Zoltán

 

Egy nemzet gazdasági értelmezésben mérhető teljesítményét a jelenben is, de még inkább a jövőben, alapvetően a lakossága egészségi állapota határozza meg. A nemzetközi tapasztalatok bizonyítják, hogy az egészséges társadalom megteremthető, fenntartható, amelyhez nélkülözhetetlen a tudományos kutatás és erre épülő gyakorlati életvitel szimbiózisa. Ebben a folyamatban kiemelt feladatok hárulnak a nevelés-oktatás széles körű területeire, ahol is a hangsúlyt a megelőzésre kell helyezni.

Ebből a felismerésből fakad a szakkönyv témája: egyfelől a legújabb kutatási eredmények magasfokú szintézise, másfelől a preventív fogyasztói magatartás megalapozása.
A szerző nemzetközi és saját kutatásai alapján a szakirodalomban először definiálja a táplálkozásmarketing fogalmát, utalva arra, hogy a vásárlók és a társadalom hosszú távú érdekeinek figyelembevétele megkívánja olyan élelmiszerek kifejlesztését, amelyek nemcsak ízletesek, hanem még egy vagy több táplálkozási (funkcionális) előnnyel is rendelkeznek.

 

A könyvet kikölcsönözhetik a Neumann János Egyetem Könyvtár és Információs Központból.

 

Egy nemzet gazdasági értelmezésben mérhető teljesítményét a jelenben is, de még inkább a jövőben, alapvetően a lakossága egészségi állapota határozza meg. A nemzetközi tapasztalatok bizonyítják, hogy az egészséges társadalom megteremthető, fenntartható, amelyhez nélkülözhetetlen a tudományos kutatás és erre épülő gyakorlati életvitel szimbiózisa. Ebben a folyamatban kiemelt feladatok hárulnak a nevelés-oktatás széles körű területeire, ahol is a hangsúlyt a megelőzésre kell helyezni.

Ebből a felismerésből fakad a szakkönyv témája: egyfelől a legújabb kutatási eredmények magasfokú szintézise, másfelől a preventív fogyasztói magatartás megalapozása.
A szerző nemzetközi és saját kutatásai alapján a szakirodalomban először definiálja a táplálkozásmarketing fogalmát, utalva arra, hogy a vásárlók és a társadalom hosszú távú érdekeinek figyelembevétele megkívánja olyan élelmiszerek kifejlesztését, amelyek nemcsak ízletesek, hanem még egy vagy több táplálkozási (funkcionális) előnnyel is rendelkeznek.

 

A könyvet kikölcsönözhetik a Neumann János Egyetem Könyvtár és Információs Központból.