Neumann János Egyetem
Könyvtár és Információs Központ
Könyvajánló

Sajtgyártás házilag juh-, kecske- és tehéntejből

Wolfgang Scholz

Aki juhokat, kecskéket vagy teheneket tart, szívesen készít a tejből saját maga joghurtot és sajtot. Ahhoz, hogy értékes minőségű és jóízű termékeket kapjunk, tudni kell néhány dolgot a biológiai és biokémiai folyamatokról, és némi tapasztalattal kell rendelkezni a gyakorlati munkában. A könyv ezért nem receptgyűjtemény, hanem a legfontosabb alapismereteket közli a tejfeldolgozástól az eladásra kész specialitásokig. A tejtermékek előállítását nem lehet receptek formájában, mint egy szakácskönyv receptjeit megadni, hiszen élő alapanyagról van szó, mely már alapból elég nagy eltéréseket mutathat. Annak érdekében azonban, hogy folyamatosan kiváló minőségű termékeket lehessen előállítani, a receptek mellé nélkülözhetetlen a háttértudás.

Wolfgang Scholz – tejipari szakember, több tanfolyam és szeminárium oktatója – szemléletes módon ismerteti a gyakorlati tapasztalatokat és a jól érthető útmutatókat.

 

A könyv kikölcsönözhető a Könyvtár és Információs Központ Kertészeti Szakkönyvtárából.

Aki juhokat, kecskéket vagy teheneket tart, szívesen készít a tejből saját maga joghurtot és sajtot. Ahhoz, hogy értékes minőségű és jóízű termékeket kapjunk, tudni kell néhány dolgot a biológiai és biokémiai folyamatokról, és némi tapasztalattal kell rendelkezni a gyakorlati munkában. A könyv ezért nem receptgyűjtemény, hanem a legfontosabb alapismereteket közli a tejfeldolgozástól az eladásra kész specialitásokig. A tejtermékek előállítását nem lehet receptek formájában, mint egy szakácskönyv receptjeit megadni, hiszen élő alapanyagról van szó, mely már alapból elég nagy eltéréseket mutathat. Annak érdekében azonban, hogy folyamatosan kiváló minőségű termékeket lehessen előállítani, a receptek mellé nélkülözhetetlen a háttértudás.

Wolfgang Scholz – tejipari szakember, több tanfolyam és szeminárium oktatója – szemléletes módon ismerteti a gyakorlati tapasztalatokat és a jól érthető útmutatókat.

 

A könyv kikölcsönözhető a Könyvtár és Információs Központ Kertészeti Szakkönyvtárából.